Workshop Kennismaking met Focussen


Stress, aanvaringen met collega’s, een vriendin die je niet begrijpt; dit zijn allemaal elementen in je leven die je flink van je stuk kunnen brengen. Soms loop je dagenlang rond met een onbestemd gevoel, waarvan je soms wel én vaak ook niet weet waar het mee te maken heeft. Dat kan je dan zo bezet houden, dat je geen ruimte overhoudt voor de leuke dingen in het leven.

In deze workshop maak je kennis met focussen en leer je hoe je met dergelijke onbestemde gevoelens om kunt gaan. Je leert om ze niet weg te drukken of te rationaliseren, maar om er contact mee te maken en na te gaan welke wijze boodschap deze gevoelens je willen geven. Want ons hoofd zegt vaak iets heel anders dan ons lijf.

Eugene Gendlin ontdekte dat mensen in staat zijn om als het ware bij zichzelf naar binnen te kijken. Deze ontdekking heeft hij verder onderzocht en uitgewerkt en dit proces ‘Focussen’ genoemd. We gaan eerst kort in op deze theorie, daarna volgen ontspanningsoefeningen. In kleine stapjes ga je aan de slag met het verkennen van de gevoelens die jou dwars zitten. Een aantal oefeningen doe je met de hele groep, een aantal in tweetallen en sommige oefeningen mag je in jezelf uitvoeren.

In deze workshop leer je:

  • contact te leggen met je binnenkant;
  • woorden te geven aan onbestemde gevoelens;
  • ruimte te maken van binnen;
  • en dit alles meer toe te passen in je dagelijkse leven.

Locatie: Maasstraat 22 in Bunde.

Kosten  € 30,= (incl. koffie, thee) prijs incl. BTW voor een middag of avond

Geïnteresseerd? Meld je aan telefonisch of per e-mail; 06- 15 00 48 37 of info@maykemerten.nl

Bij 6 aanmeldingen volgt een datumvoorstel waarop iedereen kan.